Att vara obekväm

05.12.2019

Att vara känslig för energier är en gåva i mitt arbete men kan vara ett rent helvete i vardagen. I takt med att känsligheten ökar behöver även förmågan att avskärma mig övas, det synkar inte riktigt alltid. Så hur behöver jag då lösa den ekvationen? Egenansvar - Jag och endast jag har rätt och skyldighet att ta ansvar för mitt välmående. För att kunna göra det behöver jag lita på min värderingsgrund vad är rätt och sant för mig. Därefter behöver jag fatta beslut om hur och vad jag behöver för att hålla min energi där den får mig att må bra. 


Det kan ibland upplevas av människor att jag är konstig eller knäpp, att jag säger eller gör  något som skapar mindre bra känslor hos andra. Jag upplevs med andra ord som obekväm, men vet ni det är inte mitt ansvar. Mitt främsta ansvar är att vara lojal mot mig. Är det alltid smärtfritt för mig? Knappast. Är det värt det? Alltid. 

 Min värderingsgrund innebär bland annat respekt, medkänsla, förståelse och kärlek. En vilja att göra gott helt enkelt. När jag vistas bland motsatta energier påverkar det mig på så många plan så det till och med skapar fysiska symptom. 

Det innebär inte att jag värderar andra människor som felaktiga, däremot deras handlingar. Jag lever i den tron att vi alla gör så gott vi kan utifrån det vi förstår. Men jag behöver inte ta ansvar för det och heller inte delta. Jag behöver bara vara rädd om mig och ta ansvar för mitt välbefinnande genom att sätta gränser, vilket såklart gör mig obekväm jag skaver liksom. Återigen inte mitt ansvar, ansvaret jag har är gentemot mig, att agera och skapa den förändring som behövs för mitt välmående. 

Hur gör du? Ser du när du ger bort makten för ditt välmående till någon annan, eller tar du ansvaret själv? 

You can do it ❤️