Healing

23.10.2019

Det här med begrepp alltså det är intressant, idag funderar jag över just det här begreppet Healing. Vad är det egentligen? Om vi ser på det utifrån de tekniska termerna så finns det en uppsjö det kan vara kristallhealing, reikihealing, reconnectivhealing, spirituellhealing och så vidare. Det är healing som utförs enligt förutbestämda mönster och ritualer. Mönster och ritualer som vi människor använder för att göra det begripligt, hanterbart och genomförbart. Syftet är att vara ett redskap för den universella kraften att hjälpa någon att hjälpa sig själv. För mig som utövare är det största arbetet jag har att göra det med mig själv. För att kunna vara så fokuserad, medveten och kunna ställa mig åt sidan och inte lägga mig i det som sker. Det kräver kunskap, träning, tålamod, respekt, en inre längtan av att få vara till hjälp. Där inga villkor ställs på något alls utan låta intelligensen arbeta fritt.

Många människor och djur är fantastiska healers utan att veta om det (jo djuren är oftast medvetna om det). Bara genom att vara Du så är jag säker på att Du har gjort någons dag. Med ett leende, ett tack, en fråga till någon som innebär omtanke av något slag. Att vara till service för någon där du ger utifrån kärlek inte utifrån att du vill uppnå vinst eller fördel för dig själv.


Jag vill inte på något sätt vara politisk nu utan bara dela en reflektion jag gjort under ganska lång tid. Inom vården till exempel har vi många många fantastiska healers som drivs av att vilja göra gott och göra rätt utifrån sin moraliska kompass. Det innebär att många av dessa fantastiska healers blir sjuka på ett eller annat sätt. Varför då? Ja genom en så enkel förklaring som att när de inte ges förutsättningar att göra det helande arbete de önskar på det sätt som känns rätt så händer det något med själen. Den protesterar så klart, genom fysiska eller känslomässiga symptom. För mig är det en sund reaktion på en osund miljö. 

Jag vill då bara säga till Dig som upplevt eller upplever detta: Tack för det du gör och den du är, backa ett steg få perspektiv på vad som är rätt och sant för dig. Förändra, acceptera eller förflytta Dig från det som du inte mår bra av. Ingen kan ersätta Dig i Ditt och dina viktiga människors liv. Du är däremot utbytbar på mindre än en dag på ditt jobb.

Är det lätt? Nej men Du kan.

Du är viktig i ditt helande uppdrag men det kan finnas andra platser eller andra sätt att göra det på.


Love U